OstariFestari2 logo

Ostarifestari II 31.8.2019, oulu, höyhtyän ostoskeskus

Jos ei löydy hellua heinäkuussa, se löytyy OstariFestarilta 31.8.2019! Kuumimmat bändit, leppoisin lounge, paras ostarikansa, oheisohjelman aarteet sekä maittava ruoka ja juoma takaavat täydellisen lopetuksen festarikesälle 2019.

Viimevuotisen suosion siivittämänä tapahtuma on tänä vuonna suurempi, pidempi ja monipuolisempi. Festarialue laajenee yli kaksinkertaiseksi edellisestä, kun koko ostoskeskuksen alue otetaan käyttöön. Päälavan puolella keskitytään livemusiikkiin alueella sijaitsevia ravintoloita unohtamatta. Lounge-alue on pyhitetty oheisohjelmalle, ruokailulle, shoppailulle ja seurustelulle DJ Rui Veigan leppoisissa rytmeissä. Ostarille toivotaan 1000 iloista festarikävijää. Ikäraja tapahtumaan on 18 vuotta.

Ruoka, juoma ja ostokset

Ruokatarjonnasta vastaavat ostarin omat Iso-Panda ja Ravintola Göreme. Ravintolat ovat auki normaalisti ja tarjoilevat myös festareille räätälöityjä pienempiä annoksia. Koko festarialueen kattavalla anniskelualueella on kaksi anniskelukojua ja viinibaari. Ostarilla sijaitseva Bar Lumo huolehtii vaativammankin kuluttajan tarpeista. Lounge-alueelta löytyy mm. joogaa ja monipuolista puuhaa sekä shoppailtavaa. Lue lisää ohjelma-osiosta.

Sijainti ja saapuminen

OstariFestari tapahtuu Oulussa, Höyhtyän ostoskeskuksessa osoitteessa Latokartanontie 1, 90150 Oulu. Paikalle pääsee polkupyörällä, linja-autolla tai autolla. Parkkipaikkoja alueella on rajoitetusti.

Sallitut esineet

 • tyhjät muoviset max. 0,5 l virvoitusjuomapullot
 • pienet eväät suljetuissa kaupan pakkauksissa (ei lasiastioita eikä nestemäisinä)
 • taskukamerat/pokkarit
 • kännykkäkamerat

Kielletyt asiat, esineet

 • lasipullot ja tölkit
 • suljettavat astiat (termospullot ym.)
 • alkoholijuomat
 • huumausaineet
 • sateenvarjot
 • painavat/pitkät avainketjut
 • aerosolipullot (hiuslakka, suihkutettava hyönteismyrkky ym.)
 • teräaseet, monitoimityökalut, räjähteet, soihdut yms.
 • piikkikammat
 • selfietikut
 • kauko-ohjattavat kuvauskopterit ja lennokit (vain järjestäjän luvalla)
 • lupavapaat turvasumuttimet
 • radiopuhelimet
 • laserosoittimet
 • lippujen ja banderollien tangot/kepit
 • lemmikit

Artistit

MAUSTETYTÖT

Kesän hehkutetuin suomalaibändi ja ahkerin fesarikiertäjä päättää 36 keikan festarikesänsä arvoisellaan tavalla OstariFestarilla 31.8. Maustetytöt on suomenkielinen kahden siskoksen popyhtye. Yhtyeen saundin perustana ovat melodiset, kekseliäät popkappaleet, jotka jäävät soimaan päässä. Niiden tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta, kasvattamisesta ja kasvamisesta, ja vaikkapa marjanpoiminnasta. Ne ovat yö- ja kaiken muunkin unen puutteessa yskänlääkepullon ääressä KELA:n lappujen kääntöpuolille hetken viipyvässä mielentilassa sotattuja ajatuksia. Maustetyttöjen soundi asuu jossaki Noitalinna Huraan!, Leevi & The Leavingsin, ja ehkä PMMP:nkin naapurustossa. Maustetytöt on maalaissiskosten tinkimättömällä punkasenteella varustettu koko kansan popbändi.

AAVIKKO

Vuosituhanteen vaihteen hikisimmät keikat tarjoili Aavikko. Nyt 25 vuotta perustamisensa jälkeen bändi nauttii sekä ajankohtaisesta että kulttisuosiosta jo kahdessa sukupolvessa. Bändi julkaisi uusimman albuminsa – Monoplay – syksyllä 2019.

“Maailmassa on kaikenlaisia kolminaisuuksia. Eikä pelkästään uskonnollisia, sillä jo muinaiset pakanakansat tunsivat järkiperäisiä kolminaisuuksia. Länsimaisen ihmisen maailmankuvaan erilaiset kolminaisuudet ovat juurtuneet niin sitkeästi, että ne ovat väkisinkin hieman pyhiä. Jääkiekossa on kolme erää. Filosofien dialektiikassa teesi, antiteesi ja synteesi. Klubilla on bändi, yleisö ja lattia. Aavikossa on kolme jäsentä.”

STEPA & heimo ilman nimeä

OstariFestarilla on suuri kunnia esitellä Stepa ja miehen ensimmäinen bändikeikka ikinä. Kauniista flowstaan tunnettu räppäri on kiertänyt maata päivisin tavallisena ja iltaisin kuolemattomana supersankarina jo yli vuosikymmenen ajan. Taiteellisesti kunnianhimoinen sympaatti on ehtinyt ilahduttaa yleisöitä jo kuudella albumilla ja lukuisilla hiteillään. Stepan musiikkivideoita on katsottu Youtubessa miljoonia kertoja.

MIKKO POHJOLA

Mikko Pohjola on valtakunnan eturivissä asustava lauluntekijä ja esiintyjiä. Suurelle yleisölle mies on tuttu vuoden 2014 UMK:sta, jossa sijoittui toiseksi kappaleellaan Sängyn reunalla. Pohjola on myös esittänyt vuodesta 2016 lähtien Uusi päivä -televisiosarjan tunnuskappaleen ”Hyvää ja kaunista”. Pohjolan live-esiintymiset vangitsevat naiset ja miehet hienoilla sävellyksillä, sanoituksilla sekä seksikkyyden ja romantiikan välimaastossa leikittelevällä lavapreesenssillä.

LANAI

Lanai on musiikillista kauneutta ja laatua äärimmillään. Folk/Americana -yhtye on oululaisten laulaja-lauluntekijä Tanja Torvikosken ja kitaristi-tuottaja Petri Kuuselan folk-extravaganza, joka peilaa amerikkalaista lauluntekijäperinnettä pohjoisiin äänimaisemiin. Maaliskuussa julkaistu esikoisalbumi Ship’s Bell on kaksikon vaikuttava indie-ponnistus, joka on herättänyt huomiota kriitikoiden ja bloggaajien keskuudessa myös kansainvälisesti.

PELTOKURKI

Peltokurki on tunteita herättävää folkpop-vaikutteista musiikkia. Yhtye valloittaa sinut voimakkailla sanoituksilla sekä suomalaisella melankolialla, jota on maustettu disneymäisillä melodioilla. Oulusta ponnistava, nosteessa oleva Peltokurki onnistuu liikuttamaan rehellisellä ja vahvalla sanomallaan.

EELIS SAURIO & OSTARIFESTARI BIG BAND

Eelis Saurio ja Ostarifestari Big Band on spektaakkeli, joka sukeltaa läpi vuosikymmenten aikaan, jolloin show oli Show isolla S:llä. Eelis Saurio ottaa laulajana haasteen astua Tom Jonesin ja James Brownin kaltaisten showmiesten saappaisiin, tukenaan Groovemusiikin veljistä koostuvan 9-henkinen Ostarifestari Big Band. Kalja kouraan, hymy huulille ja valmistaudu grooven pyörteisiin!

HUUTOKATRILLI feat. nope

Huutokatrillissa tanssitaan helppoja katrillikuvioita vetäjän huutamassa järjestyksessä, ilman että tunnetaan erillistä koreografiaa. Huutokatrillin vetää Hanna Poikela, joka pitää huolen että helpot peruskuviot kuten vastuu, paripyörintä ja läpikäynti opitaan hyvällä ja rennolla meiningllä. Huutokatrillia säestää maamme meritoituneimpiin kansanmusiikkiyhtyeisiin lukeutuva Nope, joka vastaa murhaavasta svengistä koko puolituntisen ajan.

DJ RUI VEIGA

DJ Rui Veiga a.k.a. Colorau SS saapuu OstariFestarille Portugalista saakka tanssittamaa koko ostarikansaa! Lissabonissa asustava herra keikkailee klubeilla ja festivaaleilla ympäri Portugalia ja Eurooppaa ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Leppoisaa svengiä ja järkyttävää groovea kuullaan heti Festarin alkuun, jokaisen livesetin välissä ja niiden jälkeen klo 00:00- 01:30.

muu tarjonta

JOOGA BY VIRTA WELL-BEING & MALABYMALA

Iltapäivällä, heti Eelis Saurio & OstariFestari Big Bandin jälkeen on hyvä hetki laittaa vartalo oikeaan asentoon. Joogamaistiaisesi festareilla tarjoaa VIRTA Well-being yhdessä MALABYMALA tuoteperheen kanssa. Joogan aikana pääset hetkeksi pysähtymään itseesi ja tähän hetkeen kivan yhdessä tekemisen kautta. Maistiaisen aikana teemme liikettä ja rentoutamme kehoa, jotta voit nauttia illan iloiset hetket entistä läsnä olevampana. Olet tervetullut mukaan aiemmasta joogakokemuksestasi riippumatta.

POP-UP. VINTAGEVAATEKAUPPA BY EMILIA VINTAGES

Festarilta on mahdollista tehdä todellisia kirpparilöytöjä. Valikoimassa on vaatteita ja asusteita kaikille sukupuolille ikään katsomatta. Aikainen lintu nappaa madon.

EMILIA ORIGINALS

Emilia Originals valmistaa Nokelassa uniikkeja keirrätysmateriaaleista käsintehtyjä koruja. Ostarilla on saatavilla exklusiivinen erä Emilia Origilals hittituotteita.

KERMA

Uutta oululaista katumuotia, made in Höyhtyä. Valikoimassa snäpäreitä, kollareita, t-paitoja, kangaskasseja, vyölaukkuja ja pipoja. Be your own KERMA.

REAL DEAL

Oulun itseoikeutettu skate- ja katumuotikauppa Real Deal kunnioittaa Höyhtyää omalla festaripaitakojullaan.

JUHA PENTTINEN: POP-UP TAIDENÄYTTELY

Juha Penttinen (s.1976) on Oulun Puolivälinkankaan lähiössä varttunut, nykyisin Höyhtyällä perheensä kanssa asuva taiteilija. Hänen monipuolinen tuotantonsa koostuu lyhytelokuvista, musiikkivideoista, videoinstallaatioista, digitaalisista- ja perinteisistä maalauksista, sarjakuvista, valokuvista ja sanataiteesta. Penttinen on myös kulttimaineesta nauttivan Acid Cinema-taiteilijakollektiivin perustajajäsen.

Penttinen tuo laajan kattauksen töitään Ostarifestareiden ajaksi nähtäville Bar Lumoon. Pop Up-näyttely koostuu muun muassa digitaalisista maalauksista ja videoinstallaatiosta, joissa abstrakti sekoittuu esittävään johdattaen katsojan toden ja tarun rajamaille.

Bar Lumon valkokankaalla esitetään myös Kaupungin nimi on OULU is the name of the town -videosarja, joka on taidekollektiivi Acid Cineman kunnianosoitus kotikaupungilleen.

ISO PANDA

Ostarin oma Iso Panda tyydyttää kiinalaisen ruoan ystävät herkullisilla festareille räätälöidyillä ja eri ruokavaliot huomioiduilla annoksilla. Saatavilla myös pienempiä välipaloja.

RAVINTOLA GÖREME

Legendaarinen pizzeria on tätä nykyä monipouolinen Á la carte ravintola. Festaripäivänä on mahdollista hankkia myös pienempiä festariannoksia. Göremestä löytyy vaihtoehtoja kaikenlaisille ruokavalioille.

BAR LUMO

Höyhtyän paikallinen, koko kansan kuppila täyttää vaativammankin annostelijan juomatarpeet. Lumon terassit ovat luonnollisesti ostarivieraiden vapaassa käytössä.

VIINI LOUNGE

DJ-lavan läheisyydessä seisoo katettu lounge-tyyyliin sisustettu viinibaari. Laadukkaiden viinien lisäksi listalla on juustoja ja muuta palanpainiketta.

MASKU LOUNGE

Lavojen puolivälissä, anniskelukojujen yhteydessä on Maskun tarjoama lounge. “Jotta laiskimmatkin juhlijat pääsevät tiskille.”

Lintulammen asukasyhdistys

Ostarilla toimipaikkansa pitävä Lintulammen asukasyhdistys myy alueella makkaraa, muurinpohjalättyjä ja kahvia. Tulot käytetään lapsiperheiden ja ikääntyneiden maksuttomien palvelujen järjestämiseen.

 

Festari alkaa Dj Rui Veigan leppoisassa rytmissä klo 15:00. DJ:n musiikki soi kaikkien live-esiintymisten välissä sekä niiden jälkeen klo 00:00 – 01:30.

15:00 DJ rui veiga a.k.a. colorau ss
15:30 Eelis Saurio & ostarifestari big band
16:20 Jooga
17:00 Peltokurki
18:00 Lanai
19:00 Mikko Pohjola
20:00 Huutokatrilli
20:40 Stepa 
21.45 Maustetytöt
23:00 Aavikko
00:00 – 01:30 jatkotanssit by DJ RUI VEIGA a.k.a. colorau ss

OstariFestari on loppuuntyyty. Lippuja voi vaihtaa rannekkeisiin Bar Lumossa aikavälillä 26.8. – 30.8. Festaripäivänä rannekkeenvaihto tapahtuu portilla.

Akkreditointipyynnöt ja yhteydenotot: ostarifestari@nullgmail.com

Tapahtuman tuottaa Höyhtyän kulttuuriyhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on laajentaa kulttuurista tapahtumakenttää lähiöihin ja uudenlaisiin urbaaneihin ympäristöihin.