Ohjelma

Perjantai 25.8.2023 klo 17:30

Saa Kiljua

Saa kiljua on kokeneiden muusikkokaverusten musiikillinen puuhamaa, jossa punk ei kuole koskaan ja rokki on pahimmillaankin parasta. Melodista punkkia soittavan bändin lyriikat liikkuvat kaljanjuonnista masennukseen ja päivänpolitiikasta absurdeihin tarinoihin.

Marraskuussa 2022 julkaistu Voitko olla hiljaa? on oululaisen punkbändin esikoisalbumi. Albumin taustat äänitettiin Space Studios -studiolla Janne Huotarin (mm. Terveet kädet, Aknestik) johdolla. Soundin viimeisteli suomalaisten indiebändien luottomasteroija Jarno Alho (mm. Nyrkkitappelu, Teini-Pää). Fiilis haluttiin säilyttää rouheana ja kaikki taustat soitettiin livenä yhdessä.

Musiikillisesti monipuolinen albumi on saanut vaikutteita hyvin erityylisiltä punkbändeiltä. Ohjenuorana oli oikeastaan vain tehdä levy, joka on täynnä räjähtävää energiaa. Syntyi levyllinen melko simppeliä melodista punkkia, jossa on kuitenkin myös koukkuja ja vaihtelua. Albumin löyhänä teemana on vapaus. Se on myös yksi syy sille, että bändi on olemassa.

Bändi oli pitkään olemassa vain digitaalisesti muutamia Oulun seudulla tehtyjä keikkoja lukuun ottamatta. Ensimmäinen Päiväkännit -EP ilmestyi heti yhtyeen perustamisen jälkeen syksyllä 2019 ja sen jälkeen on julkaistu sinkkuja, live-levy ja toinen EP.

Esikoisalbumin yhdestätoista kappaleesta neljä julkaistiin vuoden 2022 aikana sinkkuina. Vastaanotto on ollut erittäin kannustavaa, kaikki singlet ovat päätyneet Spotifyn kuratoimille soittolistoille (Parasta suomipunkkia, Suomirock tänään, New Music Friday) ja kuunteluja albumille on kertynyt yhteensä yli 70 000. Biisit ovat soineet myös YLE Radion toimitetuissa musiikkiohjelmissa. Alkuvuoden 2023 aikana Saa kiljua on kiertänyt esiintymässä ympäri Suomen.

Facebook | Instagram | Spotify